søndag den 25. august 2019

Jeg elsker at være lærer.
Men skolestart betyder nye baktusser, som børnene har taget med fra alle deres sjove feriemål, og det betyder "av min hals!"

Det har heldigvis hverken holdt mig fra arbejde, eller fra den kreative time om dagen, så kvoterne er stadig holdt, selvom jeg må indrømme, at det kniber med de to bespænd; at holde mig til max 3 ting af gangen, og at rydde helt op efter mig hver gang.

Pt. er hobbyværelset et bombekrater, der endnu ikke er ryddet op, efter at jeg holdt  kreativ weekend med to veninder, for en uge siden.

Men skidt pyt, det betyder at jeg har fået lavet noget, og så længe jeg stræber mod de to ting, så kan det kun gå fremad lige nu 😏

Jeg satser på snart at være så meget på toppen, at der igen kommer reelle indlæg, men for nu får I en masse billeder 😃

















torsdag den 8. august 2019

De sidste par dage er drønet afsted. Selvom jeg har opnået at være kreativ i mindst en time om dagen, så har energien ikke været til at dokumentere det.

Jeg tænker at jeg næppe er den eneste, der lige skal løbes i gang, efter sådan en dejlig sommerferie.
Det har været nogle temmeligt effektive dage på arbejdet, og det har ikke skortet på møder, med mængder af initiativrige kolleger, og lige så meget omsorg for de børn vi trods alt er der for.

I den kreative afdeling, har jeg arbejdet på detaljer til pop-up kort, og strikket lidt på et forsøg på nogle sutsko.

Jeg lover at billeder følger hurtigst muligt.

søndag den 4. august 2019

Endnu en dag hvor dagens "krea-kvote" ikke blot blev opnået, men ligefrem overskredet en hel del.

Som i går, er der ikke meget at fremvise, men de små trekanter er blevet til langt flere, og i dag er de også blevet vendt og strøget.

Det skal nok blive godt!

Planen er, at lave en del flere farver, og derefter lege med det udtryk hvert enkelt banner kan give.

Første arbejdsdag venter efter nattesøvnen, så i dag vil jeg blot sige godnat.




lørdag den 3. august 2019

Ud over at jeg nåede min krea-kvote (og lidt til) var jeg også så heldig at være kaldt ud til et rigtig dejligt polterabend arrangement.

Jeg elsker at være ude til polterabends. Stemningen er altid god (ok, jeg har et dårligt eksempel med mig, men heldigvis kun det ene)

Det har hele tiden været en af mine favoritter, men især efter at jeg gav slip på at forsøge at leve af det, er oplevelsen af disse arrangementer kun blevet bedre.

Det er lidt fantastisk at tænke på, at jeg ikke har reklameret i en hel del år, og stadig finder disse dejlige selskaber frem til mig. Så føler jeg mig faktisk lidt forkælet.

Det er heller ikke helt tosset, når folk er rigtig glade efter at man har været der.

So far so good

Bannerne gav en ganske god stemning. Ballonerne var af latex, og ligger nu i vores kompostbeholder, da de skulle nedbrydes i løbet af et halvt år.
Herligt.
Det blev til langt mere end en time i dag, hvilket jeg ikke havde troet, hverken da jeg stod op, eller da vi spiste aftensmad.

Dagens kreative udfoldelser har været på symaskinen, ved at sy de små trekanter, der skal udgøre vimplerne i mine bannere.

Da vi holdt vores fest, havde jeg syet 4 bannere af 2 meter. og det var så hyggeligt, at jeg har besluttet mig for at lave flere.

Jeg er en af "klimatosserne" og alt stoffet er restestof. Jeg er så heldig, at visse familiemedlemmer og venner, kommer og dumper deres rester hos mig. Ofte er det stoffer jeg ikke lige ved hvad jeg skal få ud af, og så kan de jo blive til bannere :)

Det betyder også at det ikke er økologisk bomuld, hamp eller bambus, men derimod genbrugte materialer, der ellers var røget videre i systemet, og måske endda til småt brandbart.
Det vil jeg gerne hjælpe til med at undgå.

Der vil dog ikke blive brugt tøj, med mindre det virkelig er gået i stykker, for det giver vi videre. Det ødelagte tøj er jeg også begyndt at samle, så hvem der nu end samler ind, for at genanvende fibrene, kan få lov at få det.

Dagens værk er ikke meget at se på, men har været både hyggeligt og givende.





fredag den 2. august 2019

Nyt skoleår - Ny idé

Det var ikke meget jeg fik brugt bloggen her.

Det betyder bestemt ikke at der intet er sket. Haven har været et fristed, både for psyken og det utal af forskellige bier, der har nydt godt af både ukrudt og såede/plantede blomster og urter.

Festen blev ikke dokumenteret, men den var lige som den skulle være. 
Jeg vil lave et seperat indlæg om de blomster jeg lavede undervejs, og som var særligt fængende at lave.
Det er bestemt ikke sidste gang jeg nørkler med den hobby.

Sommerferien har været både tiltrængt og fantastisk, men nu er den slut, og det betyder for mig, en masse overvejelser omkring strukturen i hverdagen fremover, og da det nu engang er mig, så betyder disse overvejelser nye idéer.

So here comes. I det følgende skoleår har jeg sat mig et mål. 

Jeg skal være kreativ 1 time om dagen.

 Det betyder betydeligt mindre serie-kiggeri og andre lignende ting.
Det er ikke så langt fra den eksisterende hverdag, men der er det benspænd, at jeg max må have gang i tre projekter af gangen.
Det bliver den virkelige udfordring. begrænsningen, og oprydningen.

Jeg er spændt på hvad der vil ske med humøret, når fokus bliver på kreativitet. Normalt er det sådan noget som "Jeg skal træne efter et bestemt skema" eller "Jeg skal blive bedre til at følge min diæt" der er langt mere pligtorienterede.

Vil kreativiteten komme til at føles som en pligt?

Kommer jeg til at indse at det er helt umuligt, allerede inden jeg er kommet ordentligt igang? 
Det bliver spændende.

Det første projekt er pyntelamper. De tager en krig at lave, men er enormt givende, når det lykkes at få det til at fungere. Om 2 uger får jeg gæster til ren krea-weekend, og DET er noget jeg glæder mig helt tosset til.




Lige nu kæmper jeg med, hvordan basen for en sådan lampe skal fungere. Der er så mange muligheder, og rigtig mange overvejelser. Den skal passe til lampens udtryk, men skal også være til at kreere, med de redskaber jeg har til rådighed.

Nå... Nørkle, nørkle, nørkle.... 

søndag den 17. marts 2019

Jeg elsker Juleroser!

De gør mig helt glad indeni.

Da vi havde besøg af den udvidede familie første gang (i huset) var det derfor en stor glæde, at en af de ting vi fik, var en stor flot Helleborus, i smukke støvede rosa nuancer.

Til gengæld vidste jeg slet ikke hvor vi skulle gøre af den.

Den endte med at få en plads, som gør den meget synlig fra stuen.

Her i år har jeg købt to bourdeax/lyserøde mere, og en hvid, der blev plantet i dag. Sidstnævnte lyser virkelig op. Det er som et lille lys i det regntunge forår.


Så startede jeg alligevel en blog.

Jeg kunne have brugt min seminarie blog, men det virkede ikke rigtigt!

Med titlen på denne blog, vil den kunne bruges til alverdens ting og ikke kun til det der har afstedkommet en så overilet handling.

"hvad skal du da bruge den til" spørger du måske.
Tjoo, kender du typen der stæser rundt, laver alverden, som også lige får tid til noget kreativt og alligevel river sig i håret over at de ikke har lavet noget /nået noget?
Det er desværre mig i en nøddeskal.

Så bloggen skal bruges til, at vise mig selv alt det jeg alligevel når..

Til at starte med vil den koncentrere sig om forberedelserne til stor rund fødselsdag til sommer
Men der vil nok også komme lidt planter og et par vanter til en kollega.

Jeg håber du vil finde min rejse hyggelig og måske inspirerende, og ellers er der heldigvis så meget andet man kan bruge sin tid til 😊

Startende hilsener, Stine